Tratamente dentare
Oferim o gama larga de tratamente dentare pentru toate varstele, cu o atentie deosebita pentru profilaxie.
Detartraj si periaj profesional – Indiferent cat de des ne spalam pe dinti, odata cu trecerea timpului , apar depuneri in special la baza dintilor sau in spatiile interdentare, care inafara de aspectul neplacut si fetiditate pot duce la complicati extrem de neplacute, imbolnavind gingia si osul alveolar.
Fatete ceramice – Unul dintre tratamentele cele mai pline de satisfactii pe care le oferim ca stomatologi este atunci cand corectam dintii din fata pentru a avea un zambet frumos. Exista multe tratamente pe care le putem folosi pentru a obtine un zambet mai bun,inclusiv albirea dintilor sau ortodontia. In multe cazuri trebuie sa imbinam dintii naturali cu cei de ceramica.
Ortodontie – Tratamentul ortodontic este mai mult decat simplu, pentru a indrepta dintii. Putem corecta relatiile intermaxilare, probleme ale cailor aeriene,protejam articulatiile si aliniem dintii. Aceste tratamente pot fi eficiente pentru pacienti de orice varsta.
Consultatiile stomatologice trebuie facute la fiecare 6 luni sau cel mai tarziu la 1 an. Consultatiile regulate ajuta la identificarea timpurie si tratarea in faza incipienta a afectiunilor dentare.
Tratament albire – Albirea dintilor in cabinetful stomatologic se efectueaza sub controlul personalului de specialitate si se folosesc substante mult mai concentrate cu timp de actiune mult mai scurt.
Implant dentar – In prezent este unanim acceptat ca implantul dentar este varianta cea mai buna de tratament in cazul pierderii dintilor, evitand sacrificiul dintilor care limiteaza bresele edentate sau purtarea protezelor mobile.
O restaurare dentara sau “plomba” restabileste functia si morfologia dintelui. Pierderea structurii dintelui rezulta in mod obisnuit in urma cariilor, uzurii sau traumatismului extern. Restaurarile dentare pot fi fabricate din materiale compozite sau ceramica.
Coroanele pot fi metalo-ceramice, integral ceramice sau ceramica pe zirconiu. Puntile dentare necesita o infrastructura din metal sau zirconiu sub ceramica, indicatiile fiind in functie de intinderea bresei edentate.
Tratamentul bolii parodontale( popular paradontoza) – Parodontita marginala reprezinta afectarea gingiei si osului alveolar cu pierderea implantarii si stabilitatii dintilor. Pe masura ce parodontita marginala progreseaza rezulta pierderea dintilor. Cu toate acestea daca boala este tratata timpuriu si este mentinuta o igiena riguroasa, deteriorarea poate fi oprita.
Pedodontie – La bază, pedodontia nu înseamnă doar tratare, ci și prevenție. Copilul trebuie să învețe cum să aibă grijă de proprii dințișori, încă de când îi erup primii dinți de lapte. Recomandarea noastră este sa îl aduceți de la o vârstă cât mai fragedă într-un cabinet stomatologic, la un medic pedodont. Acesta știe cel mai bine cu ar trebui să pună problema.